Zdravější verze buchet

8/04/2018

Dnes mám pro Vás recept na trochu zdravější verzi buchet. Není složitý, ani finančně náročný, ale budete si na něj vyhradit trochu více času, kvůli kynutí. Nejprve si rozděláme kvásek: trocha vlažného rostlinného mléka, do kterého rozdrobíme půlku kostičky čerstvého droždí a lehce posypeme hladkou moukou. Přikryjeme a necháme na teplém místě (což v tomhle vedru stačí nechat při pokojové teplotě) a necháme asi 30min. kynout. Poté si do velké mísy nasypeme 200g hladké mouky a 200g špaldové hladké mouky, 200ml rostlinného nápoje, špetku soli, sirup dle vaší chuti, lžíci citronu, kokosu, oleje a přimícháme i kvásek. Rukou propracujeme, opět lehce zasypeme moukou a necháme kynout, dokud těsto jednou tolik nenabyde. Z těsta si vždy odkrojíme kousek, uděláme placičku, naplníme dle svých preferencí (já zvolila kvalitní džem) a zaplácáme aby náplň nevytekla. Buchty dáváme do vymazané formy, vysypané hrubou moukou. Buchty potřeme olejem, aby se nám nespojily a necháme do třetice vykynout, tentokrát na 30min. Pečeme dozlatova na 180 stupňů asi 20-30min.

You Might Also Like

0 komentářů

Pravidelní čtenáři