Raw jahodový cheesecake

7/04/2018

Léto je u nás obdobím narozeninových oslav. Jako první je vždy na řadě ta moje. Ku její příležitosti jsem se rozhodla udělat nějaký zdravý, lehký raw dort. Na Pinterestu jsem si jeden vyhlídla a trošku jsem recept poupravila, jinak bych se nejspíš nedoplatila. 😄

Na korpus jsem rozmixovala rozinky, fíky, lžičku datlového sirupu a 1/2 lžičky rozpuštěného rostlinného tuku. Množství záleží na vás, jak moc vysoký chcete mít korpus. Vše jsem natlačila do vymazané menší dortové formy a dala do lednice. Druhou vrstvu tvoří jahodový krém, který je na dortu úplně to nejlepší. V původním receptu byly makadamové ořechy, ale ty u nás na vesnici těžko seženu, takže jsem je nahradila mandlemi. Celkem jsem použila asi 150-200g. Všechny je rozmixujeme, tudíž můžete použít i mandlovou mouku. Dále hrneček čerstvých jahod, opět pár lžiček datlového sirupu dle chuti, cca 7 lžiček rozpuštěného rostlinného tuku, špetku soli, vanilku, šťávu z půlky citrónu a společně opět rozmixujeme. Krém nalijeme na korpus a dáme opět na chvíli do lednice. Poslední vrstvu jsem udělala z hrníčku čerstvých jahod a malin, které jsem rozmixovala opět s jednou lžičkou tuku a zbylými 50g mandlí. Celý dort jsem nechala přes noc v lednici a dozdobila borůvkami a mrazem sušenými jahodami. 

You Might Also Like

0 komentářů

Pravidelní čtenáři