Týden bez sóji: den první

5/06/2018


Mám za sebou první den výzvy týdnu bez sóji a s ním mám pro Vás připravený i celý můj jídelníček s receptem na skvělou omáčku.

Snídaně: vločky, směs oříšků, rozinky, kakaové boby v kokosovém cukru, ovesné mléko

Svačina: borůvky

Oběd: rýžové nudle s omáčkou z červené čočky (recept)

Svačina: zmrzlina z mražených banánů

Večeře: zelenina, pečivo s hummusem

Recept: Omáčka z červené čočky
Včera jsem trochu zaexperimentovala, chtěla jsem udělat něco, kam bych zakomponovala červenou čočku, kterou jsem nedávno zakoupila. Popravdě, nechápu proč mě recept jako je tento nenapadl dřív. Mohla jsem se po tom utlouct jak to bylo skvělý a to nepřeháním. Postup je následující: na troše oleje osmahneme jednu středně velkou cibuli a jeden prolisovaný větší stroužek česneku. Po chvilce přidáme nadrobno nakrájenou červenou papriku. Okořeníme libovolným kořením, já zvolila papriku a majoránku (doporučuji přidat i bazalku). Ke směsi jsem přidala rajčatovou omáčku a obohatila i o nakrájená cherry, tenké plátky mrkve, které jsem nakrájela pomocí škrabky a jednu chilli papričku. Vše osolila, opepřila. Propláchla dvě-tři odměrky červené čočky a přidala je do směsi. Od oka jsem přilila vodu a za občasného míchání 20 min. nechala vařit pod pokličkou do změknutí čočky. Podávala jsem s mými oblíbenými rýžovými nudlemi.Jídlo je rychlé, nenáročné na suroviny a lehké, ideální na léto. Chuťově připomíná boloňskou a žádné náhražky masa nejsou třeba. 👍

You Might Also Like

0 komentářů

Pravidelní čtenáři