Recept na Miso polévku

4/13/2018

Za poslední dobu jsem si velice oblíbila Asijské polévky na způsob Misa a Pho. Nelenila jsem a řekla jsem si, že se ji naučím připravit i doma. První příprava Miso polévky byla spíše jen takovým pokusem, ale povedla se mi natolik, že se s Vámi podělím o recept. Moc jsem se neřídila recepty na webu, použila jsem pouze suroviny co byly v tu chvíli po ruce. Samozřejmě můžete použít jakoukoliv Vaší oblíbenou zeleninu a pouze se mým receptem inspirovat, je velice snadný, rychlý a nenáročný.

  1. Dala jsem si vařit rýžové nudle a vrhla se na přípravu zeleniny.
  2. Nastrouhala jsem si mrkev, nakrájela dvě chilli papričky, kousek řapíkatého celeru a zázvoru. Vše jsem chvilinku osmahla v dalším hrnci na troše oleje a následně zalila 0,5 litrem zeleninového vývaru.
  3. Do vývaru společně se zeleninou jsem nakrájela jeden plátek marinovaného tofu od Sunfoodu.
  4. Cca po 5 minutách odstavíme a přidáme Miso. (Doporučuji jej zakoupit v Delmartu, kde mají 4 porce za 50,- Kč) Miso by nemělo projít varem. Pečlivě zamícháme, přihodíme nudle, které jsme scedili a máme hotovo. 
Fotografie pouze ilustrativní,
zatím jsem nevyladila do estetické formy.😃 

You Might Also Like

0 komentářů

Pravidelní čtenáři