Raw kokosový dezert

11/27/2017

Pokud byste chtěli o Vánocích odlehčit od všeho toho cukru a mouky z cukroví, mám pro Vás skvělý (ne)pečící tip. Tyto raw řezy jsou gluten free, sugar free a 100% vegan.
Na 3 vrstvý dezert budeme potřebovat:
  • 500g strouhaného kokosu
  • 200g rozinek
  • 100g mandlí
  • 100g slunečnicových semínek
  • 100g kokosového oleje
  • 50g jakéhokoliv sirupu
  • 10g kakaa
  • 2-3 banány
Základní vrstva (korpus): Ve velkém mixéru rozmixujeme zvlášť mandle se slunečnicovými semínky a následně rozinky s 200g kokosu. Všechno dobře promísíme až nám vznikne jednotvárná hmota. Tu pak natlačíme do menší pečící misky vyložené pečícím papírem. Misku s připraveným korpusem dáme na 20 min. do mrazáku.
Kokosová vrstva: Rozpuštěný kokosový olej (50g) smícháme s 300g kokosu a 50g sladidla. Navrstvíme na korpus a opět vrátíme do mrazáku.
Kakaová vrstva: Banány rozmixujeme s 10g kakaa a 50g kokosového oleje. Krém nalijeme na vrch a naposledy vložíme do mrazáku, tentokrát na 2-3 hodinky. Rychlý a nenáročný dezert, který skvěle chutná! :)

You Might Also Like

0 komentářů

Pravidelní čtenáři