jahodovo-smetanový dort

7/04/2017

Dort je nutno dělat den dopředu, aby měl čas přes noc v lednici ztuhnout. Dělala jsem ho pro přítele ke příležitosti našeho výročí a až na hrošíky je čistě rostlinný. Na to, že není podle žádného receptu, pouze mé improvizace si myslím, že nedopadl špatně. :)
Suroviny:
  • 1,5 balení Lotus sušenek
  • Alsan
  • 2 plechovky kokosového mléka
  • ztužovač
  • vanilkový cukr
  • jahody

Nejprve jsem si (nečekaně) udělala korpus. Použila jsem na něj asi jeden a půl balení Lotus sušenek, které jsem rozmixovala na prášek a propracovala s Alsanem, kterého jsem použila asi třičtvrtě z celé "kostky". Hmotu jsem rozprostřela do malé dortové formy podložené pečícím papírem. Následně jsem jej dala na nějakou tu dobu do lednice a mezitím si připravila krém. Na krém budeme potřebovat dvě velké plechovky kokosového mléka, které dáme na 30-60 min. do mrazáku. Do mrazáku strčíme i na 15 min. šlehačku od mixéru. Do misky vyklopíme "smetanu" usazenou na dně plechovek a dostatečně našleháme. Ve skleničce si promícháme ztužovač s vanilkovým cukrem a pomalu vmícháváme ke kokosové šlehačce. Nakonec do směsi namixujeme pár jahod. Vyklopíme na korpus do formy, uhladíme a dáme min. na 12 hodin do lednice. Dort jsem ozdobila kokosem, hořkou čokoládou vlitou do srdíčkových formiček a nevegan hrošíky od Kinder.

You Might Also Like

0 komentářů

Pravidelní čtenáři