Recept na Ciabattu

6/19/2017

Ciabatta je italský chléb, který lze připravit na mnoho způsobů s libovolnými ingrediencemi. Já zkusila kombinaci sušených rajčat s vlašskými ořechy.
Budeme potřebovat:

  • 400g mouky (já použila celozrnnou pšeničnou z Albertu)
  • 1 ČL soli
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 ČL sušeného droždí
  • 1 ČL javorového, nebo jiného sirupu
Smícháme mouku, sůl, olivový olej, 1/4 litru vlažné vody, sirup a droždí. Dobře promícháme a necháme kynout, já dala kynout pouze na hodinu, protože nebyl čas, ale čím déle, tím lépe. Do vykynutého těsta jsem vmíchala nakrájené ořechy a sušená rajčata. Následně vytvarovala bochník (v této fázi můžete opět nechat chléb vykynout) a strčila do trouby na 200͒ C. Pekla jsem zhruba 30 min. a dospodu trouby umístila hrnec s vodou. Místo rajčat a ořechů můžete použít například olivy. Já ciabattu příště udělám pouze s ořechy, kombinace rajčat s nimi mi moc neseděla.

You Might Also Like

0 komentářů

Pravidelní čtenáři