Home-made pizza

6/11/2017

Mám tu pro Vás recept na senzační veg pizzu. Dneska jsem jí pekla a lepší jsem nejedla! Suroviny jsou základní, můžete si jí udělat kdykoliv a ani nezabere moc času, takže můžeme jít na to:


Na těsto budeme potřebovat:

  • 250g mouky - já použila celozrnnou pšeničnou bio mouku z Albertu
  • 1 lžičku (třtinového) cukru
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžičku sušeného pekařského droždí
  • 1 lžíci olivového, nebo jiného oleje
  • 150 ml vlažné vody
  • 1 lžíci nopálové mouky (nemusí být)
  • 1 lžičku kořenící směsi Harisa (nemusí být)
Náplň si každý může zvolit z toho, co má nejradši, pro inspiraci jsem použila:

  • rajčatové pesto
  • rajčata
  • listy čerstvého špenátu
  • uzené tofu
  • sušená rajčata
Postup: 
  1. Smícháme mouku, sůl, cukr a droždí. Přilijeme olej a zamícháme. Postupně přidáváme vodu, zaděláme a dáme kynout na 30 min. na 50͒ C do trouby.
  2. Po vykynutí jsem si dala těsto do formy na dort, kterou jsem vykryla pečícím papírem a vymazala trochou oleje. Pekla jsem asi 10 min při 200͒ C.
  3. Formu s "plackou"jsem potřela pestem a dala na ní zeleninu s nastrouhaným tofu.
  4. Pekla jsem dalších 10-15 min. 

You Might Also Like

0 komentářů

Pravidelní čtenáři