Bábovka z řepy

5/16/2017

Včera jsem měla premiéru s řepovou bábovkou. Receptem jsem se nechala inspirovat od Blue Vegan Pig. Přípravu zvládne každý, avšak je třeba více času už je kvůli pečení řepy.
Budeme potřebovat:

  •  2 řepy 
  • hořkou čokoládu
  •  kakao
  • rostlinné mléko
  •  kypřící prášek 
  • celozrnnou mouku 
  • olej 
  • sůl 
  • třtinový cukr/sirup/sladidlo

    Nejprve jsem si v troubě upekla dvě řepy zabalené v alobalu na 200°C asi na hodinu. Poté jsem si je oploupala a s troškou vody rozmixovala. (Nebuďte hloupí jako já a převlíkněte si bílé tričko, řepa vždycky zvítězí 😂). Do mísy jsem nasypala 3 hrníčky mouky, nasekanou hořkou čokoládu (asi tři čtvrtě tabulky) - já použila Wawel dark chocolate, která je 70% a je slazená maltitolem místo cukru, který není zas tak moc zdravý, ale čokoláda je výborná. Dále lžičku kypřícího prášku do perníku, ale můžete použít i klasický, špetku soli, kakao podle toho jak ho máte rádi, rostlinné mléko podle oka a 2 lžíce oleje. Nakonec přidáme sladidlo, já použila třtinový cukr (asi půl hrníčku - záleží na vaší chuti). Nakonec vmícháme pyré z řep. Nalijeme do silikonové formy a pečeme na 180°C, dle výkonu trouby, já třeba pekla hodinu a čtvrt. Ozkoušíme špejlí a pokud se těsto nelepí, tak už je hotovo. Bála jsem se aby řepa nebyla moc cítit, protože já osobně nesnáším chuť a "vůni" řepy. Ale úplně v pohodě, myslím si, že cizí člověk by ji v ní nerozeznal. Bábovka mi osobně víc chutnala další den, když už je trošku proleželá.

You Might Also Like

0 komentářů

Pravidelní čtenáři