Quiche co dům dal

3/27/2017

Hooodně dlouho jsem měla chuť na špenátový quiche, ale až dnes jsem se k tomu dostala. Doma jsme zrovna spoustu věcí, které se do něj dávají neměli, a tak jsem si vymyslela svoji chudší verzi.

Těsto:

  • hladká mouka (celozrnná by byla lepší)
  • sůl
  • voda
  • rostlinný tuk

Těsto jsem dala na půl hodiny do lednice. Po vyndání jsem ho natlačila do formy podložené pečícím papírem a potřela trochou olivového oleje. Dala jsem péct na 5min a mezitím si připravila náplň.

Náplň:

  • 1 balení uzeného tofu
  • mražený špenát
  • rajčata
  • chilli humus
  • provensálské bylinky
  • sůl
  • česnek

Po vyndání z trouby jsem těsto namazala humusem a navrstvila na něj uvařený špenát ochucený česnekem a solí, nastrouhané tofu a nakrájená rajčata posypaná bylinkami. Pekla jsem na 180͒ C asi 35min.

You Might Also Like

0 komentářů

Pravidelní čtenáři